AaM-bygget..jpg

    Velkommen til hjemmesiden for Aalesunds Museum !

Aalesunds Museum er fylkets eldste museum, etablert i 1903. I selve hovedbygningen fortelles det, gjennom utstillinger og bilder, hvordan byen Ålesund ble til og har utviklet seg . Fiskeri, krigshistorie, Brude-egget og den dramatiske bybrannen i 1904 er blant mange temaer som presenteres. .

Hit kom musèet  i 1930, til et bolighus som kjøpmann Rasmus Rønneberg hadde latt oppføre i 1917. Dette unike huset og den gamle løa er skattekister det er verd å kikke nærmere på. Løa på «haugen» er et av byens eldste eksisterende bygg, reist senest i 1812 og senere fredet. Den huser en spennendegammel krambu, som er en viktig

del av byens historie.

Det gamle fiskeværet Aalesund fikk by-status i 1848, hundre år etter Molde og Kristiansund. Den sunnmørske hovedstaden utviklet seg raskt til å bli ledende i fylket. Byens spennende historie formidles gjennom ulike temaer i det gamle  kjøpmanns-huset «på haugen».

Museumsparken - en perle midt i bysentrum.

aalesHavna.JPG

Åpningstider/Priser

Sommeren 2022:    (Åpent daglig fra 4.juni)

             Mandag - Fredag     11 - 15

         Lørdag   - Søndag   12 - 15

                         PRISER :

               Voksne      kr 75,-

               Barn            kr 30,-

Følg oss :

  • Facebook
  • Instagram

Aalesunds Museum har også vært «fødselshjelp» for flere andre sentrale kulturinstitusjoner i nærområdet. For eksempel Jugendstilsenteret og Atlanterhavs-parken som begge i dag er viktige «holdeplasser» på en kulturreise gjennom byen Ålesund.

5555.JPG
2021-06-04_210427.jpg

Besøkende på hjemmesiden

Utenom åpningstid :

Ring 47 88 33 03